19 març 2019 Clara Mitjavila

Una pel·lícula per fer front als problemes alimentaris

“LA MEVA VIDA COM UNA PEL·LÍCULA” de Pere Solés i David Gimbernat, una producció de DDM Visual amb participació de TV3, l’ICEC i la Clínica Bofill dona a conèixer la patologia alimentària d’una forma diferent: a través del seguiment d’un grup de noies anorèxiques que enfrontaran la seva malaltia rodant un llargmetratge de ficció professional basat en les seves experiències personals. 

El documental mostra el procés de creació i rodatge de la pel·lícula “ARA” de Pere Solés, presentada al passat Festival de Valladolid i al Temporada Alta i que es podrà veure als Cinemes Texas durant el mes de març. De forma paral·lela, i a mida que anem seguint l’evolució d’aquest complex procés, les pacients, el psicòleg, el director i els pares de les pacients donaran a conèixer la seva opinió sobre aquesta vivència i com ha contribuït a ajudar a les noies a sortir del pou en que es trobaven. La proposta aborda d’un nou punt de vista la patologia alimentària fugint dels tòpics i els sensacionalismes que, per desgràcia, sovint trobem en les pel·lícules que tracten temes relacionats amb la patologia mental.

El documental forma part d’un conjunt d’accions que pretenen utilitzar les múltiples possibilitats de la producció audiovisual per a contribuir a millorar la situació de pacients amb anorèxia nerviosa i alhora donar a conèixer aquesta malaltia a la població per tal de desestigmatitzar-la.

“LA MEVA VIDA COM UNA PEL·LÍCULA” es podrà veure al programa Sense Ficció de Tv3 avui 19 de març dins el mes dedicat a les dones.