24 abril 2024 CIFOG Comunicació

Què estudiar després de l’ESO? Explora les teves opcions

Per a molts estudiants, acabar l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) pot sentir-se com el començament d’un nou capítol ple de possibilitats i decisions importants.

Quines opcions tinc?

Una vegada completada l’Educació Secundària Obligatòria (ESO), molts estudiants dubten de quin camí seguir. Per sort, hi ha una àmplia gamma d’opcions disponibles per a aquells que desitgen continuar la seva formació acadèmica o aventurar-se en el món laboral. Des de l’educació tècnica fins a la formació professional, passant per l’educació superior, cada opció ofereix oportunitats úniques pel creixement personal i professional.

Educació Secundària Postobligatòria (Batxillerat)

Una de les opcions més comunes després de l’ESO és continuar amb el Batxillerat. El Batxillerat es divideix en quatre modalitats: el Científic-Tecnològic, el d’Humanitats i Ciències Socials, l’Artístic i el General. Totes les modalitats ofereixen una formació acadèmica sòlida i preparen als estudiants per a accedir a l’educació superior.

En completar amb èxit el Batxillerat, els estudiants poden accedir a la universitat mitjançant les proves d’accés (PAU), així com la possibilitat d’accedir a Cicles Formatius de Grau Superior.

Formació Professional (Cicles Formatius)

Una altra opció popular després de l’ESO és la Formació Professional (FP). Els cicles formatius ofereixen una formació pràctica i especialitzada en una varietat de camps, des de la informàtica i l’electrònica fins al món audiovisual (imatge i so).

A Catalunya, existeixen una àmplia gamma de cicles formatius de grau mitjà i superior disponibles en instituts d’educació secundària i centres de formació professional. Aquests programes combinen classes teòriques amb pràctiques en empreses, la qual cosa permet als estudiants adquirir habilitats directament aplicables al mercat laboral.

grau-mitja-audivoisuals-disseny

Amb tantes opcions disponibles, és natural preguntar-se quin és el millor camí a seguir. Si t’apassiona el món de l’audiovisual i la creativitat, estàs en el lloc adequat per a descobrir-lo, amb els nostres cicles de les famílies d’imatge i so, i comunicació gràfica i audiovisual!

Per què triar els cicles formatius d’imatge i so, i/o comunicació gràfica audiovisual?

Formació pràctica des del principi: Els nostres programes estan dissenyats per a proporcionar-te una experiència pràctica inigualable des del primer dia. En lloc de passar anys en aules teòriques, et submergiràs en projectes reals, treballant amb equips d’última generació i adquirint les habilitats tècniques i creatives necessàries per a sobresortir en la indústria.

Connexió amb la indústria: A la nostra escola, no sols adquireixes coneixements teòrics, sinó que també estableixes connexions directes amb professionals del sector. Col·laborem estretament amb empreses i professionals del món audiovisual, la qual cosa et brinda oportunitats úniques de pràctiques i projectes reals que et preparen per al món laboral des del principi.

Flexibilitat i oportunitats de creixement: Amb una àmplia gamma d’especialitats, els nostres cicles formatius et permeten personalitzar la teva educació d’acord amb els teus interessos i objectius professionals. Ja sigui que desitgis enfocar-te en realització audiovisual, postproducció, disseny gràfic o animació, tenim el programa perfecte per a tu. A més, una vegada completat el grau mitjà, tens l’opció de continuar els teus estudis en el grau superior per a aprofundir encara més en la teva especialització i accedir a un ventall encara més ampli d’oportunitats laborals.

Sortides professionals en alça: El sector audiovisual és un dels camps amb major demanda laboral en l’actualitat. Des de l’explosió del streaming fins al contingut digital, la demanda de professionals qualificats en imatge i so mai ha estat tan alta. Amb una formació sòlida i especialitzada, estaràs preparat per a ingressar a una indústria en constant evolució i creixement.

En resum, triar els cicles formatius d’imatge i so, i comunicació gràfica audiovisual després de l’ESO no sols et brinda una educació pràctica i especialitzada, sinó que també et col·loca en una posició privilegiada per a prosperar en una indústria emocionant i en constant creixement. A la nostra escola, estem compromesos a guiar-te en el teu viatge educatiu i preparar-te per a convertir-te en un professional en l’apassionant món de l’audiovisual. El teu futur comença aquí!

cicles-formatius-imatge-so

Com puc accedir als Cicles Formatius?

Podràs accedir als Cicle de Grau Mitjà mitjançant el títol de l’ESO i, si vols entrar a un Cicle de Grau Mitjà d’Arts Plàstiques i Disseny cal fer una prova d’accés. Un cop acabis el grau mitjà pots accedir a qualsevol Grau Superior.

Si en canvi, creus que vols fer el Batxillerat i estudiar una carrera universitària, però creus que el món audiovisual és lo teu, l’Escola Universitària d’Arts de Girona (ERAM) té un munt de possibilitats per tu.

Altres enllaços d’interès

Triaeducativa

Test d’interessos professionals