9 maig 2019 Clara Mitjavila

L’equip de Salvados

Salvados al CIFOG

De vegades a l’escola hi ha sorpreses i algunes es fan esperar fins a l’últim moment. I la sorpresa i l’espera van valer la pena. La tarda d’ahir es va convertir en una masterclass i una intensa xerrada amb l’equip tècnic del programa de tv Salvados. Marta Forns, productora, Marc González i Bernat Sanpol, directors de fotografia i realitzadors i David Mata, sonidista, ens van explicar com era per dintre el programa. Anècdotes divertides, anècdotes tècniques i d’altres de més dures segons la situació o el tema a tractar. Ningú es va quedar indiferent. Van explicar-nos com funcionava el programa, com solucionaven conflictes, com es preparaven, com treballaven, com s’organitza un equip amb tant èxit d’audiència tot i el seu reduït tamany a l’hora de sortir a fer reportatges.

I el millor de tot és que no només va ser una xerrada on ens van explicar la seva  manera de treballar, sinó que també els vam veure en acció. Millor dit, van fer que els alumnes es posessin en marxa creient per un moment que gairebé eren igual de professionals. Sense distraccions, concentrats amb el que estaven fent i escoltant a les eminències i el que els anaven dient i aconsellant. L’encàrrec era muntar el set amb un entrevistador i un entrevistat aprofitant els recursos

que tenien allà. I ho van fer. I van haver de ser resolutius, i van veure com treballa un equip de debò que no té temps per perdre. Això és prendre’s la feina seriosament i, a més, gaudir-la!