22 gener 2019 Clara Mitjavila

Punto y Coma premiat a la biennal Dona i Cinema

Premi a la millor Videocreació - Biennal Dona i Cinema

Punto y Coma guanya el primer premi de Videocreació a la V Biennal Internacional Dona i Cinema de València.

Quan un habitant emancipat ve a visitar-nos a l’escola per explicar-nos com li va tot i el que està fent, ens fa molta il·lusió. Quan, a més, ve a dir-nos que ha guanyat un premi amb el seu projecte final, ens fa una il·lusió tremenda!

Coses com aquesta donen encara més valor a la tasca que fan, tant alumnes, com professors. Aquest reconeixement és la cirereta del pastís de la feina feta durant dos anys. Tot allò que han après, des del primer dia a l’escola, culmina amb un curtmetratge que s’estrena als cinemes just quan acaben el segon curs. I, els més valents, s’encarreguen de fer-lo córrer per tots els festivals possibles buscant fer-se un lloc en aquest món del cinema i l’audiovisual.

Aquest és el cas de Punto y Coma, la peça audiovisual escrita i dirigida per la Judith Carmona. Una obra que no deixa indiferent als espectadors i que tracta un tema tan complex com és l’ansietat d’una forma totalment visual i impactant.

L’equip de Punto y Coma, alumnes del curs passat del Cicle Superior de Realització d’Audiovisuals i Espectacles, està format per: Judith Carmona, Judit Padrosa, Júlia Parella, Nubia Garcia i Sergi Castaño, a més dels seus companys de cicle que els van acompanyar en l’àmbit tècnic. Des que el curtmetratge va sortir a la llum, ha passat ja per set seleccions en diferents festivals a més del premi com a Millor Videocreació a la V Edició de la Biennal Internacional Dona i Cinema de València. Un gran reconeixement per un equip, a més, format majoritàriament per dones, fet que de vegades és difícil de trobar en aquest àmbit.

Només ens queda seguir desitjant-los MOLTS ÈXITS i que no deixin d’explicar-nos històries, que nosaltres estarem gaudint-les com a espectadors i col·laborant-hi sempre que puguem i faci falta.

Enhorabona a la directora per tractar aquest tema amb tanta força i delicadesa i a tot l’equip per la feina feta!