27 abril 2015 Miriam Teixidor

Pixar. 25 anys d’animació

Bon dia i feliç inici de setmana, avui tots els alumnes del CIFOG han anat d’excursió al CaixaForum de Barcelona, a visitar la famosa exposició de Pixar, 25 anys d’animació. En aquesta exposició segur que podran descobrir el màgic món dels estudis de Pixar a partir de dibuixos, storyboards, maquetes i instal·lacions digitals. Aquestes obres mostren la creativitat i el talent dels artistes, que a Pixar treballen tant amb mitjans tradicionals com digitalment. La gran quantitat d’obres d’art que creen aquests equips humans per a cada film surt molt poques vegades de l’estudi, però la pel·lícula que, una vegada acabada, fa la volta al món no seria possible sense elles.

Acollida, amb gran èxit, per primera vegada al MoMA de nova York, i després d’una itinerància internacional, arriba a Espanya l’exposició de “Pixar, 25 anys d’animació”.

L’any 1986, només uns quants experts havien sentit a parlar de l’animació per ordinador. Un quart de segle després, Pixar és un símbol de talent i la innovació en el cinema d’animació.

Des de l’estrena de Toy Story (1995), el primer llargmetratge creat íntegrament amb efectes d’animació digitals, Pixar Animation Studio ha continuat produint pel·lícules d’animació de gran èxit, tant de taquilla com de crítica, i ha aconseguit 26 premis Oscar i 7 Globus d’Or. L’exposició presenta els llargmetratges i curtmetratges que ha produït Pixar durant els 25 primers anys i aprofundeix en els seus personatges, les històries i els mons que ha creat, elements clau que John Lasseter, director creatiu de l’estudi d’animació nord-americà, considera necessaris per a la realització d’una bona pel·lícula d’animació.

, , , ,

Miriam Teixidor

Dissenyadora gràfica i Community Manager