9 April 2019 Clara Mitjavila

Fotografia cuinada per Martí Sans

Arribar a ser fotògraf i viure d’aquesta disciplina suposa tenir un visió singular i una cura especial a l’hora de captar les escenes que tens davant l’objectiu. I de vegades, el camí per arribar a convertir-te en professional pot haver començat amb un punt de partida totalment diferent. Aquest és el cas d’en Martí Sans, professional de la fotografia gastronòmica i comercial però que els seus inicis van ser com a cuiner. Segurament el perfeccionament i la cura posada en cada un dels seus plats és el que el va portar a tenir la mateixa precisió cada vegada que ha de fer una fotografia, i nosaltres, des de l’escola, vam tenir el plaer de poder veure en directe com treballa.

Amb un tracte i manera de fer molt propera vam poder assistir a una classe magistral i veure com utilitzava cada un dels objectes posats a l’escena com si fos un dels ingredients d’una recepta única. Cada cosa al seu lloc, en la quantitat justa, i cuidant cada detall per la presentació de la imatge com si fos un plat d’un gran xef i haguessis de menjar-te la imatge amb els ulls. I realment el sentit de la vista va quedar satisfet d’aquesta cura i minuciositat que transmesa en cada una de les seves imatges.

Us deixem amb unes imatges de la seva estada amb els alumnes del cicle de fotografia i il·luminació a l’escola. Ens va parlar del seu llibre “Aprendre a fotografiar productos como un profesional”, de l’Editorial Gustavo Gili. Però el més interessant va ser quan ens va ensenyar algun dels seus trucs a l’hora de fer les fotografies i com va aconseguir algunes imatges amb un pressupost irrisori! La clara demostració de que els bons resultats de vegades no depenen d’un gran pressupost sinó de ser més creatius!