9 maig 2013 John Revell

Foto capturada amb iPhone i editada amb Instagram és portada del New York Times

New-York-Time-cover-Instagram

Aquesta imatge suposa un abans i un després en el fotoperiodisme, ja que es la primera foto presa per la càmera d’un mòbil i editada posteriorment amb l’aplicació Instagram, sense necessitat de Photoshop, que es publica en la portada d’un dels diaris més venuts i populars del planeta.

La foto va ser presa pel fotògraf esportiu Nick Laham utilitzat la càmera del seu iPhone. Després la va modificar amb Instragram i la va enviar a la redacció del New York Times. Els editors d’aquest medi van decidir publicar-la en la portada del diari en paper del passat 28 d’abril.

El protagonista de la imatge és el jugador de beisbol Alex Rodríguez. Les fotos van ser preses en el vestuari dels New York Yankees, l’equip on juga Rodríguez. Es tracta d’una sèrie de retrats de diferents jugadors de la plantilla. El propi fotògraf parla sobre el procés en una entrada del seu blog, comenta amés, que apart del iPhone disposava d’una càmera professional, però va decidir aprofitar l’smartphone per apropar-se més als esportistes i crear un ambient amb més confiança.

En pocs anys el fotoperiodisme ha evolucionat des de les complexes càmeres reflexs i les llargues hores d’edició analògica, a la digitalització i edició amb Photoshop, arribant a això, el que sembla l’últim pas, la simplificació màxima.

Els mitjans estan utilitzant Instagram cada cop més.

John Revell

Soc el cap d'estudis i professor del CIFOG, responsable de planificar i gestionar les activitats del curs, del centre, els professors i la tutoria d'alumnes.