3 febrer 2016 Miriam Teixidor

Un documental s’endinsa en la “petita família” de les monges de Sant Daniel

pre-estrena del documental ?FELIÇ MIL ANIVERSARI? de Pere Solés i David Gimbernat. La presentació tindrà llo al Cinema TRUFFAUT amb la presència de representants de  documentals de TV3, els directors i les protagonista. S'emet per TV3 el proper 1 de febrer dins del programa Sense Ficció

David Gimbernat, professor de Realització de Televisió dels alumnes del CFGS d’Audiovisuals, va fer ahir la preestrena del documental “Feliç mil aniversari” juntament amb Pere Solés. El podreu veure el dia 9 de febrer al programa “Sense Ficció” (22,55 h).

I és que ja se sap que la comunitat de monges del monestir de Sant Daniel són a Girona unes verdaderes estrelles mediàtiques. Fa anys que, allunyades de la imatge tòpica que es té d’elles, obren les portes a tot aquell que s’hi acosta. En aquesta ocasió, i no sense reticències, a més van donar permís a un equip reduït de documentalistes perquè mostressin la vida íntima del convent, i, sobretot, perquè es captés el més profund de les motivacions que han fet que en ple segle XXI aquest grup de dones es dediquin a la vida contemplativa. En aquest sentit, la priora, Maria Assumpció Piferrer, declara: “Som felices perquè experimentem una vida plena, unides per l’amor a Crist.” Sobre el fet de deixar entrar càmeres al convent, també va ser sincera i va dir que els ho havien permès “per pesadets”, abans de reconèixer, entre rialles, que l’equip va ser d’allò més discret i respectuós.

Només d’aquesta manera s’entén que Solés i Gimbernat hagin aconseguit captar el batec diari de la vida de la mitja dotzena de monges que cuiden aquest monestir que celebra el mil·lenari. “Hi vam entrar sense prejudicis i vam acabar formant part d’aquesta petita família”, va comentar Solés durant la presentació. Feliç mil aniversari ha estat produït per la productora DDM Visual amb el suport de l’Ajuntament i la Diputació de Girona, TV3 i la Generalitat de Catalunya.

Notícia: Punt Avui

, , , , ,

Miriam Teixidor

Dissenyadora gràfica i Community Manager